Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Joker: Folie à Deux

Opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis leert Arthur/Joker mede-patiënte Lee/Harley Quin kennen. Dat heeft grote gevolgen. Met Joaquin Phoenix en Lady Gaga.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Joker: Folie à Deux

Er werd reikhalzend uitgekeken naar het vervolg op een van de succesvolste films van 2019: het met twee Oscars bekroonde Joker van Todd Philips. Tijdens het afgelopen filmfestival van Venetië was het dan eindelijk zo ver: het vervolg, Joker: Folie à Deux, beleefde daar zijn première. Het daar aanwezige en zeer enthousiaste publiek ontving de film met een staande ovatie van dik elf minuten. Voor hoofdrolspeler Joaquin Phoenix was het te veel van het goede; hij verliet de zaal na negen minuten.

Advocate Maryanne Stewart wil bewijzen dat Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), die nu in een psychiatrisch ziekenhuis zit opgesloten, niet verantwoordelijk is voor de misdaden van zijn alter ego de Joker; hij heeft immers een gespleten persoonlijkheid. Ondertussen mag Arthur vanwege goed gedrag meedoen aan zangtherapie. Tijdens die therapie ontdekt hij zijn liefde voor muziek, maar hij ontmoet ook mede-patiënte Lee/Harley Quin (Lady Gaga) tot wie hij zich aangetrokken voelt en het gevoel is wederzijds. Zij ziet het liefst dat Arthur de Joker blijft: het gevolg: waanzin voor twee.

Trouw

Joker: folie à deux is een mooie, tragische show