Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Apprentice

In de jaren 70 leerde vastgoedmagnaat en latere president Donald Trump de gewiekste advocaat Roy Cohn kennen. Cohn is meedogenloos én succesvol, alles wat Trump ook wil zijn.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Apprentice

In de jaren 70 staat een jonge, opvallend gekapte man uit New York op het punt door te breken in de wereld van het vastgoed: Donald Trump. Maar makkelijk ging dat niet, want het familiebedrijf, de Trump Organization, verkeert in zwaar weer. Dan verschijnt Roy Cohn op het toneel, een ervaren en gewiekste advocaat, die namens de jonge Trump het bedrijf uit de problemen helpt. Cohn blijkt de mentor te zijn die Trump alles leert over zakendoen, veel geld verdienen en macht verwerven. Cohn is koud, hard en meedogenloos, maar tegelijk ook zeer succesvol, alles wat Trump ook wil zijn. Hij zal dan ook nooit van Cohns zijde wijken. In die jaren leert hij ook zijn latere echtgenote Ivana kennen.

Regisseur Ali Abbasi, bekend van Gräns en Holy Spider, schetst de jonge jaren van de latere Amerikaanse president als een tijd waar decadentie, corruptie en bedrog de boventoon voeren. Sebastian Stan speelt met verve de jonge Trump, maar het is toch Jeremy Strong die show steelt met zijn vertolking van de geslepen Roy Cohn.