Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Capote - Fiction & Science

In 1959 wordt in Kansas een gezin vermoord. Schrijver Truman Capote is gefascineerd door deze moord en raakt zelfs ‘bevriend’ met een van de daders. Met Philip Seymour Hoffman.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

De film wordt ingeleid door prof. Joke Harte, hoogleraar Strafrecht en Criminologie.

Capote

In 1959 wordt op hun boerderij in Kansas de Clutter-familie vermoord. De twee daders, Perry Smith en Dick Hickock worden al snel gepakt. Schrijver Truman Capote leest over de moord in de krant en raakt gefascineerd door het verhaal. Zodanig dat hij, samen met bevriend schrijfster Harper Lee, besluit af te reizen naar Kansas om meer over de moord te achterhalen. En dat lukt, sterker, hij weet zelfs toegang te krijgen tot de gevangenis waar de moordenaars opgesloten zitten. Vooral Perry Smith spreekt hij veel en hij ontwikkelt in de jaren die volgen een bijzondere band met hem. Het is Capote toch vooral te doen om de journalistieke roman die hij wil schrijven: In Cold Blood.

Capote is een film van ongewone kracht en inzicht, over een man wiens grote prestatie het opgeven van zijn zelfrespect vereiste”, schreef de gerenommeerde filmcriticus Roger Ebert. Die man wordt ijzersterk neergezet door Philip Seymour Hoffman, die daarvoor beloond werd met een Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol. In 2014 overleed hij.