Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Blitz

In 1940, tijdens de Blitz, stuurt moeder Rita uit Londen haar 9-jarige zoon George naar het veilige platteland. George wil echter terug naar zijn moeder en gaat op pad.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Blitz

In september 1940 begon de Duitse Luftwaffe systematisch Engelse steden te bombarderen, een aanval die de Engelsen de Blitz noemen. Vooral Londen kreeg het zwaar te verduren. Reden voor de alleenstaande en ongeruste moeder Rita, die in Oost-Londen woont, haar 9-jarige zoon George naar het platteland te sturen, waar hij hopelijk veilig zal zijn. Maar daar arriveert hij nooit; veel liever wil hij bij zijn moeder zijn en dus besluit hij op eigen houtje naar huis terug te keren – een levensgevaarlijke tocht. Als Rita hiervan hoort, slaat de radeloosheid toe en besluit, terwijl de bommen overal inslaan, naar hem op zoek te gaan.

De Britse regisseur Steve McQueen, vooral bekend van indrukwekkende films als het Oscar-winnende 12 Years a Slave en De bezette stad over de oorlogsgeschiedenis van Amsterdam, vertelt in Blitz een verhaal over WO II in Londen – een hommage aan de veerkracht en moed van de Londense bevolking. Met Saoirse Ronan als Rita en de jonge maar heel sterk acterende Elliott Heffernan als George.