Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Bird

De 12-jarige Bailey, dochter van ouders die niet veel aandacht voor haar hebben, leert een raadselachtige man kennen: Bird. Een bijzondere band ontstaat.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Bird

De 12-jarige Bailey woont samen met haar halfbroertje Hunter en haar vader Bug in een kraakpand ergens in het noorden van Kent. De werkloze Bug, die zelf pas halverwege de twintig is, heeft weinig aandacht voor zijn kinderen. Hij is vooral bezig met het komende huwelijk met zijn vriendin Kayleigh. Ook Bailey's moeder heeft andere dingen aan haar hoofd: haar nieuwe vriend Skate. Tijdens een wandeling ontmoet Bailey een heel merkwaardige man: Bird. Hij draagt een rok, spreekt met een vreemd accent en zegt dat hij op zoek is naar zijn ouders. De twee raken bevriend en al snel wordt duidelijk dat ze elkaar meer nodig hebben dan ze aanvankelijk dachten.

De Britse regisseur Andrea Arnold vertelt een waarachtig verhaal over een 12-jarig kind uit een gebroken gezin en doet dat op de manier die we van haar kennen, met kitchen-sink-realisme, zoals ze dat ook in Fish Tank liet zien. Maar alles wordt net even anders met de introductie van het personage Bird. Met Nykiya Adams, Barry Keoghan en Franz Rogowski.