Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

All Shall Be Well

Angie en Pat zijn al heel lang een stel, maar als Pat plotseling overlijdt, doet haar familie alsof Angie niet meer was dan een goede vriendin. Met alle gevolgen van dien.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

All Shall Be Well

Zestigers Angie en Pat zijn al veertig jaar samen en wonen al een eeuwigheid in Pats appartement in Hongkong. De twee leiden een plezierig bestaan, omringd en geliefd door vrienden en familie. Als Pat plotseling overlijdt, verandert Angie's status onmiddellijk: in de ogen van Pats familie is ze plots niet meer dan 'gewoon een goede vriendin van Pat', iemand die dus nergens aanspraak op kan maken. De familie overweegt het appartement te verkopen, wat zou betekenen dat Angie op straat komt te staan. En dat kan gebeuren, want Pat heeft niets geregeld, niets op papier gezet. Niet alleen moet Angie de dood van haar geliefde verwerken, ze moet ook vechten voor haar waardigheid en haar bestaan.

Regisseur Ray Yeung laat in dit ontroerende drama zien wat de gevolgen kunnen zijn van je nergens op voorbereid hebben, vooral voor stellen van hetzelfde geslacht. In landen waar het homohuwelijk niet bestaat, kan dat voor de overgebleven partner tot grote problemen leiden; deze heeft juridisch gezien geen poot om op te staan.