Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Mantra: Sounds into Silence - Zenochtenden in mei

Documentaire over de wereld van het chanten en hoe deze recitatieve zangkunst voor veel mensen een helende werking heeft, hoe het samen zingen van mantra's een sterk gevoel van innerlijke vrede geeft.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

In mei organiseren wij een aantal ontspannen ochtenden in Rialto. De kijkervaring van drie bijzondere films wordt verdiept door een meditatief en inspirerend moment vooraf, verzorgd door regisseur/zen-monnik Julia Strijland, yogadocent Marinka Achterberg en yogadocent/muzikant Irene Sportel. Na afloop staan er kannen thee klaar op de bar en kan er rustig nagepraat worden.

Mantra: Sounds into Silence - Zenochtenden in mei

Documentaire over de wereld van het chanten en hoe deze recitatieve zangkunst voor veel mensen een helende werking heeft, hoe het samen zingen van mantra's een sterk gevoel van innerlijke vrede geeft. Het is niet zozeer een film over religie, maar eerder over spiritualiteit, over mensen die hun ware zelf hebben herontdekt en zich met anderen weten te verbinden en juist daaruit zingeving hebben geput.

Ook leren we de muzikanten kennen die hen inspireerden, en hoe deze de Kirtan ontwikkelden, een zangspel van vraag-en-antwoord waaraan iedereen meedoet. Onder hen: Deva Premal & Miten met Manose, Krishna Das, Snatam Kaur, Lama Gyurme & Jean-Philippe Rykiel, Jai Uttal, MC Yogi, Dave Stringer, Mirabai Ceiba, Gaura Vani, Nina Rao en Charlie Braun.

Vooraf: Yogadocent, therapeut en muzikant Irene Sportel geeft een toelichting op de helende werking van mantra’s en chanting. Na afloop van de film: een korte muzikale verrassing.