Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Reggae Vibrations x WCA: Yardie

In samenwerking met Reggae Vibrations presenteert World Cinema Amsterdam op vrijdag 17 mei de Nederlandse première van Yardie, het speelfilmdebuut van Idris Elba. Met voorfilm.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Nog maar een paar maanden en World Cinema Amsterdam gaat weer van start. Het wordt ditmaal een heel feestelijke editie: van 15 t/m 24 augustus vindt het festival namelijk voor de tiende keer plaats. Tijd voor wat voorpret: in samenwerking met Reggae Vibrations presenteert WCA op vrijdag 17 mei de Nederlandse première van Yardie, het speelfilmdebuut van Idris Elba. Vooraf een voorfilm, na afloop zorgen DJ’s Joss & Flo Selecting voor de juiste muzikale ambiance. 

De avond wordt ingeleid door WCA-programmeur Nancy Asaah en Emiel Martens.

Yardie

De Britse acteur Idris Elba heeft talloze rollen op zijn naam staan, vaak in grote blockbusters als de Thor-films. Het bekendst is hij misschien wel van zijn vertolking van DCI John Luther in de briljante Engelse politieserie Luther. Ditmaal heeft Elba echter plaatgenomen op de regisseursstoel; het is zijn regiedebuut.

Kingston, Jamaica, jaren 70: er woedt een bendeoorlog in de stad. Dj Jerry Dread is het geweld beu en probeert vrede te stichten. Dat kost hem zijn leven. Zijn jonge broer D, die ons dit allemaal vertelt, was getuige van de moord – een traumatische ervaring. Tien jaar later: D staat onder de hoede van de lokale misdaadbaas en muziekproducent King Fox. Als D een stommiteit begaat, stuurt Fox hem naar Londen. Daar wordt hij verenigd met zijn vrouw en dochter, die al eerder waren vertrokken, maar ook komt hij oog in oog te staan met de moordenaar van zijn broer…

voorfilm:
Gifts from Babylon
Bas Ackerman | Nederland, Gambia | 2018 | 24' | Engels, Wolof gesproken | Engels ondertiteld
Korte film die de psychologische impact van illegale Afrika-EU-migratie, verteld door de ogen van een gedeporteerde Gambiaanse terugkomstmigrant. De film laat de persoonlijke conflicten zien die zich voordoen wanneer Amadou, een jonge Gambiaan, terugkeert naar zijn geboorteland na vijf jaar illegaal in Europa te hebben gewoond. Terwijl hij lijdt aan intense flashbacks van zijn traumatische migrantenreis, vraagt hij zich af wat er van hem geworden is...

Check de Facebookapgina hier!