Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Even Dwarfs Started Small - Summer with Herzog

Bizarre cultfilm over een groep gedetineerde dwergen die de strikte leefregels op hun eiland beu zijn. Eerst is er de opstand, de complete chaos volgt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Even Dwarfs Started Small

Toen tijdens de opnames van deze bizarre en controversiële cultfilm twee acteurs zichzelf verwond hadden, deed Herzog een opmerkelijke belofte: als zijn acteurs verder niet gewond zouden raken, zou hij in een cactusveld springen. Nadat de opnames zonder verdere incidenten waren verlopen, deed Herzog zijn pijnlijke belofte gestand; "erin springen ging een stuk makkelijker dan er weer uit komen", zei hij achteraf.

Op een afgelegen eiland is een groep dwergen gedetineerd. De regels waaraan zij zich moeten houden, hen opgelegd door bewakers en de directeur, zijn streng en strikt. Op een dag komen de dwergen in opstand en niet zo'n klein beetje ook. Binnen de kortste keren is de chaos en de anarchie compleet: ramen, borden en glazen gaan aan diggelen, de bloemen gaan in de hens, het varken wordt geslacht, er worden hanengevechten georganiseerd, enz. enz. Aanvankelijk vermaken de dwergen zich kostelijk, maar naarmate de dag vordert, wordt de sfeer grimmiger.

Only on Mon June 17 with English subs at 9:15 pm