Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Christo: Walking on Water - voorpremière

Kunstenaar Christo en zijn vrouw Jeanne-Claude bedachten al in 1970 het drijvende kunstwerk The Floating Piers. In 2013, tien jaar na haar dood, begon Christo aan het kunstwerk. Een film over de totstandkoming.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Christo: Walking on Water

In 2013, tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude, besloot de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat hij en Jeanne-Claude al vanaf 1970 voor ogen hadden: The Floating Piers. Christo geeft de filmmaker volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie in het Italiaanse Meer van Iseo, vlakbij Brescia.

In het proces om het reusachtige meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld ¬ ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur, dit alles gefilmd met adembenemende opnames vanuit de lucht en fly-on-the-wall camera’s. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid. Deze energieke en liefdevolle documentaire is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde.