Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Ouaga Girls - Amsterdam Roots Festival x WCA

Poëtisch verhaal over een groep jonge vrouwen die in Ouagadougou een opleiding tot automonteur volgen. Dromen, hoop en moed staan voorop.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ouaga Girls

In Ouagadougou volgt een groep jonge vrouwen een opleiding tot automonteur in dit poëtische verhaal over levenskeuzes, zusterschap en het streven om je eigen weg te vinden. In een land waar de jeugdwerkloosheid 52 procent bedraagt, zijn banen een hot issue. De jonge meisjes op een technische school in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, bevinden zich midden in een cruciaal moment van hun leven, wanneer dromen, hoop en moed worden geconfronteerd met meningen, angsten en de verwachtingen van de maatschappij over wat een vrouw zou moeten zijn.

Aan de hand van meerdere perspectieven toont regisseur Theresa Traoré Dahlberg hun laatste schooljaren en slaagt er tegelijk in het gewelddadige verleden en heden van het land te laten zien. Dit is een coming-of-age-film met veel warmte, lol, liefdesverdriet en diepte.

21u00
Talkshow: de positie, de blik en het belang van vrouwelijke filmmakers
Zoals op vele maatschappelijke terreinen is er ook in de filmindustrie een groeiende belangstelling voor de rol die gender speelt. De filmsector is bij uitstek een plek waar populaire ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid worden weerspiegeld, maar vooral ook opnieuw kunnen worden vormgegeven. In films kunnen achterhaalde beelden worden ontkracht en nieuwe verhalen de spotlights vinden, waardoor het een belangrijke bondgenoot of zelfs katalysator kan zijn voor culturele verandering. In een gesprek met WCA/Rialto-directeur Raymond Walravens en schrijver/opiniemaker Simone Zeefuik wordt onderzocht wat de positie is van vrouwelijke filmmakers en op welke manier zij zich onderscheiden van mannelijke filmmakers. De talkshow wordt geleid door filmmaker Tessa Boerman.

Deze talkshow is een samenwerking tussen Amsterdam Roots Festival, World Cinema Amsterdam en Rialto.