Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Good Terrorist

Onderzoek naar de wereld van het moslimterrorisme met als hoofdvraag: kan iemand deradicaliseren? O.m. leden van de Hofstadgroep komen aan het woord.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Good Terrorist

De Terroristenafdeling van de gevangenis in Vught bestaat niet meer. Alle cellen zijn leeg. Dertig veroordeelde terroristen hebben hun straf uitgezeten en zijn inmiddels op vrije voeten. Het label van moslimextremist blijft ze echter achtervolgen. De onherkenbaar in beeld gebrachte Jason W. is één van hen, hoewel hij stellig zegt te zijn gederadicaliseerd. Jarenlang zat hij ondergedoken vanwege doodsbedreigingen door moslimextremisten, maar treedt nu naar buiten. Ook Nouredine El F. wil zijn leven opnieuw oppakken, met een gezin en een opleiding.

In The Good Terrorist onderzoekt documentairemaker Robert Oey (De Missie, De Leugen) de wereld van het moslimterrorisme en de ambigue houding van het Westen tegenover homegrown terrorism. Voor het eerst spreken vooraanstaande leden uit de Nederlandse terreurcel zich uit over hun tijd bij de Hofstadgroep. Aangevuld door wetenschappers, mensen uit het werkveld en familieleden, wordt de retoriek rondom terrorisme tegen het licht gehouden. Met uiteindelijk de hoofdvraag: kan iemand echt deradicaliseren?