Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Weldi

De 19-jarige Tunesische Sami staat op het punt eindexamen te doen als hij plots verdwijnt om zich aan te sluiten bij een jihadistische groepering. Zijn vader laat het er niet bij zitten.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Weldi

De Tunesische Riadh, even indrukwekkend als ingetogen neergezet door acteur Mohamed Dhrif, maakt zich grote zorgen om zijn 19-jarige zoon Sami. Deze staat op het punt eindexamen te doen, maar wordt gekweld door migraine. Na een uitgebreide zoektocht vindt Riadh een medicijn dat zijn zoon van de klachten afhelpt. Dan op een dag is Sami verdwenen; hij heeft een kort briefje achtergelaten: hij is afgereisd naar Syrië om zich aan te sluiten bij een jihadistische groepering. Riadh legt zich daar niet bij neer en doet er alles aan om zijn zoon terug te krijgen, ongeacht de rampzalige financiële gevolgen die dat heeft. Hij en zijn vrouw hebben het toch al niet breed.

Regisseur Mohamed Ben Attia, die drie jaar terug debuteerde met Hedi, schetst in deze door de gebroeders Dardenne gecoproduceerde film heel nauwkeurig de maatschappelijke context waarbinnen jongens als Sami in de armen van extremistische bewegingen worden gedreven.

Only on Mon July 29 with English subs at 7:00 pm

Trouw

Mohamed Ben Attia tekent met veel liefde en aandacht kleine, onopvallende levens waarin de zorg voor de zoon voorop staat.

Algemeen Dagblad

Ingetogen, intiem drama