Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Les filles du soleil - Manifesto Film Festival

Aan extremisten ontsnapte vrouwen vormen samen een militaire eenheid. Ze gaan eropuit om hun geboortestad te bevrijden. Met Q&A.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Les filles du soleil

Ergens in Koerdistan bereidt Bahar, de bevelhebber van het bataljon 'Les filles du soleil', zich voor om haar geboorteplaats te bevrijden uit de handen van extremisten, in de hoop haar zoon te vinden die als gijzelaar wordt vastgehouden. Een Franse journalist, Mathilde, komt om de aanval vast te leggen en getuige te zijn van het verhaal van deze uitzonderlijke strijders die allemaal vechten ze allemaal om dezelfde reden: vrouwen, leven en vrijheid.

De Franse regisseur Eva Husson, die eerder het etherische Bang Gang (A Modern Love Story) maakte schreef zelf het scenario voor dit vrouwelijke oorlogsdrama. Ze baseerde het verhaal op ware gebeurtenissen, namelijk de lotgevallen van Jezidi-vrouwen die door IS ontvoerd, verkracht en als slaaf verkocht werden. Nadat deze hadden weten te ontsnappen, sloten ze zich aan bij Koerdische strijders. Het leverde Husson een Gouden Palm-nominatie op bij het filmfestival van Cannes.

Let op: actrice Zübeyde Bulut, die Lamia speelt, is aanwezig om na afloop van de film vragen van het publiek te beantwoorden. Moderator: de Koerdische regisseur Mazin Sherabayani.

Zübeyde Bulut