Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

27 Steps of May

May overkwam iets vreselijks op haar 14e, het trauma is nooit verwerkt. Dan komt er een goochelaar naast haar wonen. Hij vindt een gat in de muur – letterlijk én figuurlijk…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

27 Steps of May

May was veertien toen ze het slachtoffer werd van een groepsverkrachting. Het trauma is zo groot dat ze zich sindsdien helemaal heeft teruggetrokken uit het leven, ze spreekt niet en brengt haar eenvormige dagen door in het veilige huis van haar vader, dat ze nooit verlaat. Ook hij is de verkrachting nog niet te boven; hij neemt het zichzelf enorm kwalijk dat hij zijn dochter niet kon beschermen. Voor haar is hij liefdevol, maar buitenshuis is hij een bokser die al zijn woede van zich af vecht. En zo gaat het al acht jaar. Dan op een dag krijgen ze een nieuwe buurman, een goochelaar. Deze weet een gaatje in de muren rondom May te vinden… letterlijk.

Voor de twee hoofdrolspelers Raihaanun (May) en Lukman Sardi (vader) vormde hun rol een enorme uitdaging; er wordt immers weinig gesproken, dus het verhaal moest diepgang krijgen via heel subtiele lichaamstaal. Ze zijn daarin wonderwel geslaagd. Winnaar Best Film, Jogja Netpac Asian Film Festival.

Met speciaal programma:

do 22 aug | 19:00 | Rialto

Met filmgesprek onder leiding van Marjan Slob
Na afloop van de film gaat filosoof en schrijver Marjan Slob met jou en andere kijkers in gesprek. Zij is onder andere columnist voor De Volkskrant en heeft verschillende colleges over film en filosofie gegeven, onder meer aan de Nederlandse Film- en Televisieacademie. In het gesprek gaan we in op vragen als: waarin heeft deze film ons geraakt en hoe komt dat? Welke diepere lagen zagen anderen en hoe verrijkt dat onze beleving van de film? Waarom zoeken mensen houvast in rituelen?

Deze avond is deel van een nieuwe samenwerking met Het Filmgesprek, net als de nieuwe World Cinema Exchange Award. Het Filmgesprek is een initiatief dat filmkijkers uitnodigt de beleving van films te onderzoeken en te verdiepen met gesprekken over films en levensvragen.

Met voorfilm:

vrij 23 aug | 19:15

A Plastic Cup of Tea Before Her
Makbul Mubarak| Indonesia, Malaysia | 2018 | 15’ | Indonesisch gesproken | Engels ondertiteld
Er dient zich een onwaarschijnlijke kans aan voor een zwijgzame, nogal verlegen winkelbediende om eindelijk dichtbij het object van zijn liefde te komen. Althans, zolang niemand iets weet.

RAVI L. BHARWANI (Indonesia) graduated from Jakarta Institute of Arts in 1990. He has worked on commercials, documentaries, short films and television productions, also with Garin Nugroho. His debut feature The Rainmaker won the Asia New Talent Award at Shanghai International Film Festival 2005. 27 Steps of May continues his “ongoing obsession with the theme of isolation and alienation.”