Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Tigers Are Not Afraid

Tragisch en donker sprookje, door velen vergeleken met Pan's Labyrinth van Guillermo del Toro, over de tienjarige Estrella, wier moeder spoorloos is verdwenen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Tigers Are Not Afraid

Tragisch en donker sprookje dat al door velen is vergeleken met Pan's Labyrinth van Guillermo del Toro. Ook Del Toro zelf was onder de indruk van Issa López' film en betitelde haar als "een fantastische nieuwe stem in het genre." Dit fantasievolle, bovennatuurlijke meesterwerk leverde López tot dusverre twintig internationale filmprijzen op.

Mexico: het alomtegenwoordige geweld van drugsbendes raakt ook de tienjarige Estralla: haar moeder is spoorloos verdwenen. Door honger en eenzaamheid gedreven gaat ze straat op om zich aan te sluiten bij een groepje straatjongetjes dat aangevoerd wordt door de kleine maar felle El Shine. Als Morro, het jongste lid, door de drugsbende van de Huasca's wordt ontvoerd, krijgt Estrella de opdracht hem te bevrijden. Dat vindt ze heel eng, maar ze wordt bijgestaan door magische wezens. Ook heeft ze nog de drie krijtjes die ze van haar onderwijzeres heeft gekregen; met elk krijtje kan ze een wens doen…

de Volkskrant

... klein meesterwerk...

NRC Handelsblad