Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Dolor y gloria

Antonio Banderas en Penélope Cruz schitteren in dit intieme drama over een vastgelopen regisseur en de keuzes die hij ooit in het verleden maakte.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Dolor y gloria

Een regisseur blikt terug op het verleden en de keuzes die hij gemaakt heeft. Het is een thema dat onmiddellijk Federico Felini's meesterwerk 8 ½ in gedachten brengt. In deze nieuweling geeft nu ook de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar zijn visie op dit thema; in zijn eigen ogen zijn meest persoonlijke film tot nog toe. Met Antonio Banderas en Penélope Cruz in de hoofdrollen.

Regisseur Salvador Mallo (Banderas) heeft al tijden geen films meer gemaakt, maar kan nog teren op successen van weleer. Als zijn belangrijkste film opnieuw wordt vertoond, wordt hij uitgenodigd voor een Q&A, waarbij ook de aanwezigheid van hoofdrolspeler Alberto Crespo gewenst is. Probleem: Mallo en Crespo zijn jaren geleden gebrouilleerd geraakt. Om voor eens en altijd het conflict uit de wereld te helpen, besluit Mallo de acteur op te zoeken. Niet alleen wordt dan eindelijk de strijdbijl begraven, de ontmoeting brengt ook vele herinneringen terug, herinneringen aan zijn jeugd en vooral aan zijn moeder (Cruz).

NRC Handelsblad

DOLOR Y GLORIA is tegelijkertijd een van Almodóvar’s meest persoonlijke en een van zijn beste films

Trouw

Het kunnen de kleuren zijn, het kan het spel van Banderas zijn. Waarschijnlijk is het alles. Maar het is opmerkelijk dat je na bijna twee uur het liefst nog veel langer naar dit leven kijkt.