Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Goldie

De 18-jarige Goldie wil hiphopdanseres worden. Dat blijkt lastig, zeker als Jeugdzorg zich met haar halfzusjes gaat bemoeien. Met Slick Woods.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Goldie

In 2015 maakte de Nederlandse regisseur Sam de Jong zijn speelfilmdebuut met het tienerdrama Prins. Die film werd onder meer bij het Nederlands Filmfestival en de Berlinale bekroond. Zijn nieuwe film, Goldie, is een geheel Amerikaanse productie met het bekende model Slick Woods in de hoofdrol.

De 18-jarige Goldie (Woods) uit de New Yorkse Bronx heeft één grote ambitie: doorbreken in de entertainmentindustrie als hiphopdanseres. Het ziet er goed uit: haar is een rol beloofd in de clip van rapper Tiny. Maar ze moet wel eerst een auditie-video aanleveren. Haar minderjarige halfzusjes Supreme en Sherrie gaan haar daarbij helpen. Maar dan gaat het mis: Goldie raakt haar baantje als verkoopster kwijt en tot overmaat van ramp wordt hun moeder opgepakt. Ze heeft meer dan ooit geld nodig, vooral om haar halfzusjes uit handen van Jeugdzorg te houden. Maar hoe groot de tegenslagen ook zijn, Goldie laat zich niet uit het veld slaan.

Trouw

Sam de Jong levert met ‘Goldie’ opnieuw knap werk.

de Volkskrant

Goldie, vol kleurrijke, grafische elementen, is een film waar De Jong trots op mag zijn.