Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN

Het dragen van een mondkapje is verplicht in Rialto! Klik hier voor meer info.

Bekijk de trailer

Ema

Audiovisueel overdonderende film van de maker van Jackie. De jonge danseres Ema zet alles in het werk om haar adoptiezoon Polo terug te krijgen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ema

On Mon July 20 with English subs at 6:40 pm

Wie denkt op het gebied van film alles toch wel zo'n beetje gezien te hebben, heeft duidelijk niet gerekend op Ema, de nieuwe film van de Chileense regisseur Pablo Larraín (NO, Jackie). De film een audiovisueel spektakel noemen doet deze nog te kort: camerawerk, pyrotechnische effecten, dans en muziek maken van deze film een indringende en overweldigende ervaring.

Er gaat van alles mis in het leven van de jonge danseres Ema, een verbluffende rol van Mariana di Girolama, als zij en haar man, choreograaf Gastón, besluiten hun zevenjarige adoptiezoon Polo terug te sturen naar het weeshuis; hij is onhandelbaar. Die beslissing trekt echter een zware wissel op hun relatie – Ema is vastberaden Polo weer terug te krijgen. Met de steun van haar dansvriendinnen en gewapend met een zelfgemaakte vlammenwerper trekt Ema er dansend op uit. Geen middel wordt geschuwd… De opzwepende, pulserende reggaeton-soundtrack is van de hand van muzikant/kunstenaar Nicolas Jaar.

de Volkskrant

EMA is geen betoog, maar een ervaring – vaak sensueel, soms bloedirritant, en steeds meeslepend

NRC Handelsblad

Vooral de manier waarop Larraín zijn verhaal vormgeeft, maakt het weerbarstige EMA tot een fascinerende film