Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Ghost Tropic

Schoonmaakster Khadija heeft haar halte gemist – het was de laatste metro. Te voet moet ze naar huis door nachtelijk Brussel. Onderweg ontmoet ze mensen van allerlei slag.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ghost Tropic

Ook al ziet hij zichzelf niet als veelfilmer, de Belgische regisseur Bas Devos heeft binnen een jaar twee films afgeleverd: Hellhole en nu Ghost Tropic. Er valt veel voor te zeggen om de films als een tweeluik te beschouwen: in beide films speelt hoofdstad Brussel de hoofdrol; de twee films tonen de keerzijdes van dezelfde medaille: angst en hoop.

De 58-jarige schoonmaakster Khadija heeft er een late dienst op zitten en reist met de laatste metro naar huis. Ze valt echter in slaap en schrikt wakker bij de eindhalte. Er zit niets anders op dan te voet naar huis te gaan – ze moet midden in de nacht half Brussel door. Onderweg ontmoet ze mensen van allerlei slag, die zij welwillend tegemoet treedt. Die nachtbrakers kunnen weinig voor haar betekenen, maar helpen haar waar mogelijk. In Hellhole is de stad bedreigend en lelijk, in Ghost Tropic laat Brussel zich van een mooie kant zien, als een plek waar intimiteit en oprecht contact heel gewoon zijn.