Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN

Het dragen van een mondkapje is verplicht in Rialto! Klik hier voor meer info.

Bekijk de trailer

Waves

Veelbekroond en emotioneel intens drama over de 18-jarige Tyler, populair en lid van een succesvol worstelteam. Alles gaat goed tot hij een schouderblessure oploopt, waardoor alles op lossen schroeven komt te staan
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Waves

Deze film "graaft dieper en is diepzinnigere dan de meeste karakterdrama's, het is een meesterwerk waar je niet van weg kunt lopen zonder eerst naar je eigen grieven en verdriet te kijken." Aldus een bekende Amerikaanse filmjournalist in zijn recensie van het inmiddels veelbekroonde Waves, de derde speelfilm van regisseur Trey Edward Shults, die ook zelf het scenario schreef. Hij laat op indrukwekkende wijze zien hoe mensen omgaan met angst, liefde en vergeving, daarbij geholpen door een even indrukwekkende cast.

Hij ligt soms overhoop met zijn vader Ronald, die ervan overtuigd is dat zwarte mensen tien keer harder moeten werken dan witte om iets te bereiken, maar verder ziet het leven van de 18-jarige Tyler uit Florida er zonnig uit: hij is populair, heeft een leuke vriendin en is lid van een succesvol worstelteam. Maar dan gaat het mis: een zware schouderblessure verpest alles. De gevolgen zijn groot, ook voor zijn jongere zusje Emily, die op social media gepest wordt.