Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

La Llorona

Van de maker van Ixcanul en Temblores. Ex-generaal Enrique Monteverde wordt achtervolgd door een duister verleden in deze mix van spookverhaal en politieke geschiedenis.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

La Llorona

De dementerende ex-generaal Enrique Monteverde moet terechtstaan voor zijn aandeel in de massamoord in 1981 op de Ixil tijdens de burgeroorlog in Guatemala. Hij wordt schuldig bevonden, maar vanwege zijn gezondheid weer op vrije voeten gesteld. Hij trekt zich terug in zijn luxe huis, samen met zijn gezin en bedienend personeel, onder wie de mysterieuze, nieuwe huishoudster Alma. Buiten voor de poort staan mensen tegen hem de demonstreren, maar ook 's nachts heeft hij geen rust: in het huis waart een huilende vrouw rond. Monteverde is de enige die haar hoort, maar hij kan haar niet vinden.

De Guatemalteekse regisseur Jayro Bustamante, die eerder Ixcanul en Temblores maakte, combineert een spookverhaal met de politieke geschiedenis van zijn land; een land waar het verleden nog niet rust. In het huis van de generaal heerst angst, buiten hopen de demonstranten op gerechtigheid. Naast de regie tekende Bustamante ook voor het scenario, de productie en de montage. O.m. bekroond in Venetië.

de Volkskrant

... een knappe vervlechting van horror, politiek drama en magisch realisme.