Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Martin Margiela: In His Own Words

Intiem portret van een van de meest mysterieuze, vernieuwende en invloedrijke modeontwerpers van zijn tijd: de Antwerpenaar Martin Margiela.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Martin Margiela: In His Own Words

Intiem portret van een van de meest vernieuwende en invloedrijke modeontwerpers van zijn tijd: de Antwerpenaar Martin Margiela. De collecties die hij sinds 1994 samen met de in 2017 overleden Jenny Meirens ontwierp – het zijn er 41 – zorgden voor ophef en verbazing in de modewereld. De kleding heeft altijd centraal gestaan, niet de persoon die het ontwierp. Margiela verafschuwde het idee om als beroemdheid door het leven te gaan en heeft zich altijd in anonimiteit gehuld; nooit sprak hij met de pers, nergens liet hij zijn gezicht zien.

In deze documentaire geeft Margiela voor het eerst zelf een kijkje in zijn leven, werk en jeugd, tot aan zijn plotselinge vertrek uit de modewereld in 2003 om in 2009 definitief te stoppen met ontwerpen. Ook nu blijft hij anoniem, zijn gezicht krijgen we niet te zien, wel horen we zijn stem. Ook andere kopstukken uit de modewereld, onder wie van Jean-Paul Gaultier en Lidewij Edelkoort, komen aan het woord. De spetterende soundtrack is van de band dEUS.

Trouw

We horen hem praten en volgen zijn handen, en dat is fascinerend

NRC Handelsblad

Moderevolutionair Martin Margiela blijft fascineren