Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

BlacKkKlansman

VS, jaren 70: Ron Stallworth gaat aan de slag bij de Colorado Springs Police Department – de eerste zwarte rechercheur. Hij onderneemt een gedurfde operatie: infiltreren bij de Ku Klux Klan.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

BlacKkKlansman

Verenigde Staten, begin jaren 70: Ron Stallworth gaat aan de slag bij de Colorado Springs Police Department – hij is de eerste zwarte rechercheur in dat corps. Omdat hij zwart is, nemen niet al zijn collega's hem even serieus. Om zich te bewijzen, begint hij aan een heel gedurfde operatie: infiltreren in de racistische Ku Klux Klan. Hij belt, zet een 'witte' stem op, slaat racistische taal uit en krijgt direct een uitnodiging eens langs te komen. Natuurlijk kan hij niet zelf gaan, dus stuurt hij zijn collega Flip Zimmerman, die zich voordoet als Stallworth. Het gaat een tijd lang goed…

Het op ware feiten gebaseerde BlacKkKlansman van regisseur Spike Lee (Do the Right Thing) is een uiterst onderhoudende film vol spanning en humor. Maar Lee zou Lee niet zijn als de film niet tegelijk een aanklacht is tegen het racisme in de VS – van toen én nu. Winnaar Grote Juryprijs, Cannes filmfestival 2018.