Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Bacurau

Teresa keert voor een begrafenis terug naar haar geboortedorp Bacurau. Al snel gebeuren er vreemde dingen. Het dorp verdwijnt zelfs letterlijk van de kaart. Wat is er loos?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Bacurau

On Mon July 20 with English subs at 8:50 pm

Als er één film is die in aanmerking komt voor een cultstatus, dan is het wel deze opvallende Braziliaanse mix van western, thriller en lowbudget-sciencefiction. Regisseurs Kleber Mendonça Filho en Juliano Dornelles (Neighboring Sounds, Aquarius) begonnen al tien jaar geleden aan Bacurau. De toon is echter nog altijd verrassend actueel en kritisch, wat bij veel conservatieve Brazilianen niet goed viel. Niettemin was deze film met meer dan een miljoen bezoekers een grote hit in Brazilië.

De nabije toekomst. Vanwege het overlijden van haar grootmoeder Carmelita keert Teresa terug naar haar geboortedorp Bacurau, ergens in het dorre noordoosten van Brazilië. Al snel gebeuren er vreemde dingen: het water is afgesloten, op hol geslagen dieren rennen door de straten, langs de kant van de weg liggen lege doodskisten. Maar als het plaatsje van elk navigatiesysteem is verdwenen en ook alle telefoonverbindingen zijn verbroken, ontstaat er grote onrust. De hechte gemeenschap moet zich verdedigen, dat is duidelijk. Maar tegen welke vijand?

NRC Handelsblad

Wedden dat Bacurau na één keer kijken opduikt in je dromen? En dat je hem daarna nog een keer wilt zien?

de Volkskrant

... een heerlijke puinhoop, met gulzig filmplezier in beeld gebracht door Mendonça en Dornelles.