Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Kala azar

Een stel haalt dode huisdieren op en brengt ze naar het dierencrematorium. Ook over ontfermen ze zich over dode beesten langs de weg. De esthetiek van leven en dood.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Kala azar

Videokunstenaar Janis Rafa geeft in zijn debuutfilm een niet al te gangbare kijk op de relatie tussen mens en dier door zonder terughoudendheid in te zoomen op de onaangename en onwelriekende kanten ervan. Hij doet dat door de esthetiek van verval in prachtig gestileerde beelden te vangen, wat resulteert in een wonderlijke film over de dunne scheidslijn tussen leven en dood, maar ook over de diepe verbondenheid tussen de mens en zijn huisdier.

Ergens in een haveloos industrieel landschap bedrijft een jong stel de liefde in hun auto om vervolgens hun werk te gaan doen: het ophalen van dode huisdieren, die brengen naar een dierencrematorium om dan later de as terug te brengen naar de eigenaar. Ze verbazen zich over de vele dode dieren langs de kant van de weg en ook over deze kadavers ontfermen ze zich in hun vrije tijd; ze worden met evenveel zorg gecremeerd. Op een dag rijden ze zelf een dier aan. Bekroond bij het IFFR, 2020.