Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Invasion of the Body Snatchers - FEAR IN THE FIFTIES!

Er is iets raars aan de hand in Santa Mira: sommige mensen lijken zichzelf niet meer. Huisarts Miles Bennel ontdekt de angstaanjagende waarheid. Val niet in slaap!
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Invasion of the Body Snatchers

Op een drukke weg probeert een man wanhopig de aandacht te trekken, maar iedereen rijdt door. Tot hij uiteindelijk door de politie wordt opgepakt en meegenomen naar het bureau. Het is dr. Miles Bennel, een huisarts met een ongelooflijk verhaal uit het kleine stadje Santa Mira in Californië. Hij kreeg steeds vaker te maken met mensen die zeker wisten dat hun geliefde niet meer dezelfde persoon was; het waren kille replica's. Een geval van massahysterie, meent Bennel, maar al snel ontdekt hij wat er echt aan de hand is: er zijn buitenaardse peulen geland op aarde, die elk individu perfect kunnen kopiëren, inclusief de herinneringen, maar zonder de emoties. Als je in slaap valt, word je overgenomen…

Regisseur Don Siegel, de leermeester van Clint Eastwood, baseerde dit beklemmende meesterwerk op de sci-fi roman The Body Snatchers van Jack Finney. Was het een film over de zo gevreesde communisten, die zich ook onherkenbaar tussen de gewone mensen bewogen? Siegel zelf zei van niet.