Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Forbidden Planet - FEAR IN THE FIFTIES!

23e eeuw: een ruimteschip reist naar de planeet Altair IV om te onderzoeken wat er is gebeurd met een expeditie die twintig jaar eerder is vertrokken. Met Robby the Robot.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Forbidden Planet

Deze sciencefictionfilm bleek een ware trendsetter: voor het eerst speelt een robot met een uitgewerkt karakter een hoofdrol, voor het eerst wordt er gereisd naar een nog onbekende planeet, en (logisch voortvloeiend uit het vorige) voor het eerst beschikt men over een ruimteschip dat sneller kan vliegen dan de snelheid van het licht.

23e eeuw: wat is er gebeurd met de bemanning en het ruimteschip Bellerophon, die twintig jaar eerder naar de planeet Altair IV reisden met als doel er een kolonie te stichten? Onder leiding van commandant Adams (Leslie Nielsen) reist een groep ruimtevaarders in een vliegende schotel naar de planeet. Eenmaal daar blijken alleen Dr. Edward Morbius en zijn dochter Altaira nog in leven. Morbius, die zijn bezoekers liever niet had zien komen, vertelt over dodelijke, onzichtbare krachten, een verdwenen beschaving en de plastic educator. Maar het is duidelijk dat hij meer weet. En wat is de rol van Robby the Robot?