Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

House of Wax - FEAR IN THE FIFTIES!

Professor Henry Jarrod creëert zelf de beelden voor zijn wassenbeeldenmuseum. Vooral de horrorkamer vol moord en doodslag is populair. Met Vincent Price.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

House of Wax

De filmcarrière van Vincent Price (1911-1993) begon in 1938. Hij speelde talloze rollen in heel verschillende filmgenres, maar hij bleek toch het meest geschikt voor rollen in griezelfilms: zijn broeierige gelaatstrekken, maar vooral zijn stem, donker en vol dreigende ondertonen, maakten hem tot een gevierd en veelgevraagd horroracteur. Niet voor niets dat regisseur John Landis hem vroeg de tekst voor Michael Jacksons spraakmakende Thriller-videoclip in te spreken.

Professor Henry Jarrod (Price) runt een wassenbeeldenmuseum in New York, waarvoor hijzelf de prachtigste beelden maakt. Hij krijgt echter een hoogoplopende ruzie met zijn zakenpartner Burke, die bang is dat het museum failliet zal gaan. Deze steekt het museum in de brand om het verzekeringsgeld op te strijken, waarbij Jarrod zwaargewond raakt. Hij overleeft en begint een nieuw wassenbeeldenmuseum, dat al snel in de smaak valt bij het publiek . Vooral de horrorkamer, waarin historische en recente moorden zijn uitgebeeld, is populair. Maar er is iets met die beelden…