Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The War of the Worlds - FEAR IN THE FIFTIES!

Vlak bij het plaatsje Pine Summit in Californië stort een meteoor neer. Maar het is iets anders… het zijn Martianen die Aarde willen veroveren. Tegen hun wapentuig is de mens niet opgewassen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The War of the Worlds

Op zondag 30 oktober 1938 raakten miljoenen Amerikanen in paniek toen zij het nieuws op de radio hoorden over een invasie van Marsmannetjes in New Jersey. Wat zij niet doorhadden, was dat zij naar een nogal realistisch hoorspel van Orson Welles zaten te luisteren. Hij maakte daarmee in één klap het gelijknamige verhaal van de Britse schrijver H.G. Wells wereldberoemd. Het duurde nog vijftien jaar voor het verhaal verfilmd werd.

Vlak bij het Californische plaatsje Pine Summit stort een meteoor neer. Natuurkundige Clayton Forrester, die daar op visvakantie is, gaat op onderzoek uit, maar de plek van inslag is nog te heet. Later nemen nieuwsgierige dorpelingen een kijkje en dat moeten zij met de dood bekopen. Er zijn Martianen geland en hun intenties zijn bepaald niet vredelievend. Ze beschikken over machtige wapens waar geen kruid tegen gewassen is – zelfs het leger staat volkomen machteloos. Is dit het einde van de mensheid?