Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN

Het dragen van een mondkapje is verplicht in Rialto! Klik hier voor meer info.

Bekijk de trailer

Crash

Spraakmakende en controversiële psychologische thriller van David Cronenberg over mensen die seksueel opgewonden raken van auto-ongelukken.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Crash

Filmproducent James Ballard en zijn vrouw Catherine hebben een open huwelijk. Maar ook al zijn ze naar elkaar openhartig over hun escapades, erg veel seksuele bevrediging putten ze er niet uit. Op een donkere avond botst Ballard met zijn auto frontaal op de auto van dr. Helen Remington. Ook al is Ballard zwaargewond, het ongeluk heeft hem op de een of andere bizarre manier geprikkeld. Later ontmoet hij Remington opnieuw en ook zij heeft seksuele gevoelens bij ongelukken. Nadat ze een affaire met elkaar zijn begonnen, introduceert zij hem bij Bob Vaughan, een man die een exclusief groepje auto-ongelukfetisjisten aanvoert. Ballard belandt in een wereld van verwrongen staal verweven met seksuele extase.

Regisseur David Cronenberg (o.m. Videodrome, The Fly en eXistenz) voegde met deze psychologische thriller een nieuw hoofdstuk toe aan zijn verkenning van de relatie tussen lichamelijke transformatie en technologie. Destijds was de film zeer controversieel, nu wordt deze gezien als een van zijn beste. Met o.a. James Spader, Holly Hunter en Elias Koteas.

de Volkskrant

Fascinerend, bevreemdend en ijzersterk uitgewerkt

Trouw

De erotiek in de autowrakken van ‘Crash’ is porno voor de filosoof