Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Corpus Christi

Jeugddelinquent Daniel droomt van het priesterschap. Een onmogelijke droom, tot hij in een dorpje wordt aangezien voor de nieuwe priester.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

In verband met de lockdown is Rialto tot 20 januari gesloten. Dat betekent vandaag geen voorstellingen.

Corpus Christi

"Ieder van ons is een priester van Christus", zo laat een geestelijke zijn toehoorders weten. Die toehoorders zijn gevangenen in jeugdgevangenis. Voor een van hen is dit precies wat hij wilde horen: de 20-jarige Daniel. Hij heeft in de gevangenis zijn ware roeping gevonden, maar hij weet ook dat hij met zijn criminele verleden nooit priester kan worden. Op een dag moet hij aan de slag bij een houtzagerij, maar hij dwaalt af en belandt in de plaatselijke kapel. Daar ziet men hem aan voor de nieuwe priester die zou komen. Daniel gaat hierin mee, aanvankelijk bevreesd, maar langzaamaan wordt hij zelfverzekerder en ontdekt dat hij echt iets voor zijn parochie kan betekenen. Maar duistere demonen uit zijn verleden liggen op de loer.

Dit op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal laat haarscherp zien hoe in het aartskatholieke Polen de verhoudingen tussen mensen en (religieuze) instituties liggen. Het leverde regisseur Jan Komasa een Oscarnominatie op voor Beste Internationale Film.

de Volkskrant

Met Corpus Christi bewijst Jan Komasa zich als een van de interessantste nieuwe gezichten van de Europese cinema.

Trouw

Een krachtig Pools drama over een vreemde Verlosser.