Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Aznavour, le regard de Charles

Charles Aznavour, een van de belangrijkste Franse artiesten, heeft decennialang op film vastgelegd wat hij meemaakte. Uit die beelden is deze film ontstaan.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Aznavour, le regard de Charles

Vraag aan Matthijs van Nieuwkerk wie in zijn ogen de grootste artiest ooit was en hij zal ongetwijfeld 'Charles Aznavour' antwoorden. En hij is niet de enige: velen beschouwen de Armeens-Franse zanger als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Franse muziek. Met zijn doorleefde stem wist hij zijn nummers ongekend lyrisch en tegelijk diep melancholisch te kleuren. Maar Aznavour beschikte over nog een medium om zich mee uit te drukken: de camera. In 1948 kreeg hij van Edith Piaf een filmcamera cadeau, die hij sindsdien overal mee naar toe nam. Hij filmde alles en iedereen, de plekken waar hij optrad, vrienden, geliefden, momenten van vreugde, momenten van ellende, en hij bleef dat doen tot 1982. Het werd een filmisch dagboek.

Een paar maanden voor zijn dood in 2018 bekeek hij samen met regisseur Marc di Domenico al het materiaal. De twee besloten er een film van te maken - deze film. Acteur Romain Duris vertelt het verhaal.

NRC Handelsblad

(...) een fraaie film (...) die prettig afwijkt van de standaardmuziekdocumentaire.

de Volkskrant

(...) een liefdevol samengesteld egodocument in intieme vorm (...)