Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Kom hier dat ik u kus

Mona probeert al van kinds af aan het iedereen naar de zin te maken. Eenmaal volwassen beseft ze dat ze ook aan zichzelf moet denken. Naar de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Kom hier dat ik u kus

On Mon June 14 with English subs at 6:00 pm

Na hun met een Gouden Kalf bekroonde documentaire Ne me quitte pas uit 2013 maakt het regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden hun speelfilmdebuut met Kom hier dat ik u kus, een drama gebaseerd op de gelijknamige roman van de Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck - een verhaal over hoe moeilijk het kan zijn te ontsnappen aan de greep van je familie, hoe je beïnvloed wordt door degenen van wie je houdt en hoe dat ten koste kan gaan van jezelf.

Mona is negen als haar moeder bij een auto-ongeluk om het leven komt. Al snel daarna krijgt haar vader Vincent een nieuwe vriendin: Marie. Deze eist direct alle aandacht op en verlangt dat Mona haar ziet als haar nieuwe moeder. Mona cijfert zichzelf helemaal weg omdat ze niet wil dat ook dit gezin uiteenvalt; het anderen naar de zin maken wordt haar manier van leven. En dat blijft zo, ook als ze volwassen is. Maar wie denkt er aan haar?