Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

I Don't Wanna Dance

Familiedrama gebaseerd op het leven van tiener Yfendo van Praag. Jeugdzorg dreigt in te grijpen als de moeder van de 15-jarige Joey ontspoort. Dat wil hij per se voorkomen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

I Don't Wanna Dance

On Mon June 21 with English subs at 6:00 pm

De vijftienjarige Joey heeft samen met zijn jongere broertje twee jaar bij een tante gewoond omdat zijn moeder Daphne niet in staat bleek om voor de twee te zorgen. Maar nu zijn ze tot hun grote vreugde weer teruggeplaatst bij hun moeder. Aanvankelijk gaat alles goed: het huishouden is op orde, Daphne heeft een baan gevonden, terwijl Joey zich aangesloten heeft bij een leuke dansgroep. Als Daphne echter in haar oude patronen vervalt, gaat het mis en moet Joey ten koste van zijn eigen geluk alle zeilen bijzetten om de jeugdzorg buiten de deur te houden. Maar hoe lang houdt hij dit vol?

Regisseur Flynn von Kleist baseerde het verhaal op het leven van Yfendo van Praag, die hij drie jaar lang gevolgd heeft. In 2017 resulteerde dat in de documentaire Omdat ik Yfendo heet, een jaar later in de korte film Crows Nest en nu in een speelfilm, Von Kleists eerste. Yfendo zelf speelt Joey, Daphne wordt vertolkt door Romana Vrede.