Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Bad Luck Banging or Loony Porn

Een privé seksfilmpje van lerares Emi is op het internet beland en dus ook bij haar leerlingen. De ouders zijn woedend en eisen haar vertrek, maar Emi legt zich daar niet bij neer.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Bad Luck Banging or Loony Porn

Boekarest, 2020: lerares Emi heeft met haar man een klein maar intens seksfilmpje gemaakt. Puur privé allemaal, ware het niet dat filmpje via een laptopreparateur op het internet belandt en daarna al snel ook op de mobieltjes van haar leerlingen. Als de ouders dat ontdekken zijn de rapen gaar en eisen ze haar onmiddellijke ontslag. Maar Emi is niet van plan op te stappen, waarna de schoolleiding besluit een bijeenkomst met de ouders én Emi te organiseren. Hoewel het tijdens die bijeenkomst duidelijk wordt dat de ouders behoorlijk wat boter op hun hoofd hebben, is het maar zeer de vraag of Emi haar baan kan behouden.

In deze scherpe komedie stelt regisseur Radu Jude onze waarden en normen ter discussie: wat is fatsoenlijk, wat is obsceen? Hij doet dat in drie delen: eerst krijgen we het seksfilmpje zelf te zien, dan een reeks voorbeelden van abject handelen, om te eindigen met de bijeenkomst. Het leverde hem de Gouden Beer op bij de afgelopen Berlinale.

de Volkskrant

(...) Bad Luck Banging or Loony Porn (...) [is] meer komedie dan manifest. De humor is inktzwart, dat wel.

NRC Handelsblad

(...) een briljant inkijkje in postcommunistisch Roemeni├ź, de ru├»nes van de consumptiemaatschappij en de marktwaarde van seksuele hypocrisie.