Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Strawberry Mansion

In de nabije toekomst worden ook dromen belast. Belastingambtenaar James Preble moet de dromen taxeren van de excentrieke Bella. Hij raakt in de ban van haar.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Strawberry Mansion

In de niet al te verre toekomst wordt ook belasting geheven op de dromen van mensen. De goedmoedige James Preble is een belastingambtenaar die de taak heeft om te controleren wat de dromen zoal waard zijn. Wie iets moois droomt, betaalt meer dan mensen met saaie dromen, zoals Preble zelf. Op een dag wordt hij eropuit gestuurd om een belastingcontrole uit te voeren bij ene Bella, een excentrieke oudere vrouw die nog geen cent belasting over haar dromen heeft betaald. Als Preble haar afgelegen, zuurstokroze huis heeft betreden – en dat gaat niet zomaar – vindt hij een zee aan oude VHS-banden met tientallen jaren aan dromen. Terwijl hij haar dromen doorspit, raakt hij in de ban van een jongere versie van Bella, die hem door haar wonderlijke fantasieën gidst.

Regisseurs Kentucker Audley en Albert Birney schreven zelf deze fantasievolle, licht dystopische komedie die het werk van Terry Gilliam en Michel Gondry in herinnering brengt. Audley speelt de ambtenaar Preble, terwijl Birney te zien is als de Kikker-ober.

Het Parool

Deze surrealistische sciencefiction – een nieuw voorbeeld van de Amerikaanse ‘quirky’ indie – straalt de vreugde uit waarmee hij is gemaakt.