Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Genesis 2.0

De pseudowetenschap waarmee in Steven Spielbergs Jurassic Park uit 1993 dinosauriërs weer tot leven werden gebracht, blijkt wellicht toch minder onzinnig dan toentertijd gedacht werd...
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Genesis 2.0

De pseudowetenschap waarmee in Steven Spielbergs Jurassic Park uit 1993 dinosauriërs weer tot leven werden gebracht, blijkt wellicht toch minder onzinnig dan toentertijd gedacht werd, zo wordt wel duidelijk in deze documentaire. Plaats van handeling: de afgelegen Nieuw-Siberische Eilanden, een archipel ten noorden van Oost-Siberië. Het is een gewilde plek waar gelukszoekers hun slag proberen te slaan met het ivoor van de slagtanden van de reeds lang uitgestorven mammoet. Ivoor is namelijk meer waard dan ooit, terwijl de jacht op olifanten al tijden verboden is.

Op een dag vindt een groepje ivoorjagers een opmerkelijk goed bewaard karkas van een mammoet – een goudmijn voor genetici en dna-wetenschappers. Hun doel: de mammoet terug tot leven brengen. Als dat lukt, is het de eerste stap in een technologische revolutie van ongekende omvang. Wordt de mens nu de Schepper, staan we aan de vooravond van Genesis 2.0? Of is het een vorm van menselijke hoogmoed?