Films Agenda Specials Informatie Onze locaties Nieuws
NL
EN

Let goed op bij het kopen van een kaartje: wil je naar Rialto De Pijp of naar Rialto VU? Klik hier voor meer info

Bekijk de trailer

Tre piani

Een intiem kijkje in de levens van mensen die het ogenschijnlijk goed voor elkaar hebben, maar emotioneel flink in de knel zitten. Plaats van handeling: hartje Rome.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Tre piani

Drie gezinnen wonen op drie verdiepingen van hetzelfde appartementencomplex in hartje Rome. Een reeks gebeurtenissen stelt het leven van de bewoners op de proef, en toont aan hoe moeilijk het is om een ouder, broer of buur te zijn in een wereld die gedomineerd lijkt te worden door wrok en angst. Terwijl de mannen gevangen zitten in hun eigen koppigheid, proberen de vrouwen de verscheurde relaties te herstellen en de verdwenen liefde terug te brengen in het appartementencomplex.

Regisseur, schrijver en acteur Nanni Moretti, bekend van o.m. La stanza del figlio en Habemus Papam, geeft met Tre piani een intiem kijkje in de levens van mensen die het ogenschijnlijk goed voor elkaar hebben, maar emotioneel flink in de knel zitten. Voor het eerst neemt Moretti het werk van een ander als uitgangspunt. Hij baseerde zijn film namelijk op het boek Three Floors Up van Eshkol Nevo. Met o.a. Riccardo Scamarcio, Alba Rohrwacher, Margherita Buy en Nanni Moretti.