Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Climax

Regisseur Gaspar Noé staat bekend om zijn extreme en heftige films. Die reputatie maakt hij volledig waar in deze nieuwe film – een verontrustende 'helse musical'.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Climax

Wie Irréversible, Enter the Void en Love heeft gezien, de vorige films van de Argentijnse regisseur Gaspar Noé, verwacht dat een nieuwe film van hem een bijzondere, heftige en extreme ervaring zal worden. Met Climax, losjes gebaseerd op ware gebeurtenissen, lost Noé deze verwachting volledig in. Hij neemt de kijker mee naar de rand van de afgrond, waar zich in de diepte een 'helse musical' voltrekt.

1996: een groep dansers komt in een oud schoolgebouw samen voor de repetitie van een nieuwe choreografie. Na afloop is het tijd voor feest. De leider van de groep, Emmanuelle, heeft sangria meegenomen, aangelengd met een flinke dosis LSD. Iedereen drinkt er uitbundig van, en hoe later het wordt hoe meer de dansers in een extatische, orgiastische en gewelddadige roes komen. Dankzij de fantastisch cast van professionele dansers, de hypnotiserende soundtrack van o.a. Daft Punk en Apex Twins, en het virtuoze camerawerk van Benoit Debie is Climax een film geworden die zijn titel meer dan waar maakt. Bekroond in Cannes.

NRC Handelsblad

Een orgiastisch oersoep, neukend, kakelend en krijsend.

de Volkskrant

Noé weet wat hij doet: hij tergt de kijker, opdat die gaat verlangen naar excessen.