Films Agenda Specials Informatie Onze locaties Nieuws
NL
EN

Let goed op bij het kopen van een kaartje: wil je naar Rialto De Pijp of naar Rialto VU? Klik hier voor meer info

Bekijk de trailer

Spencer

Na zijn film over Jacqueline Kennedy portretteert regisseur Pablo Larraín opnieuw een hooggeplaatste en iconische vrouw: prinses Diana. Met Kristen Stewart als Lady Di.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Spencer

Kerstmis 1991. In het statige landhuis van de Britse koninklijke familie wordt de eettafel klaargemaakt voor het kerstdiner. Een verslagen prinses Diana arriveert op het domein. Ze weet van het overspel van haar man, prins Charles. Terwijl geruchten over de affaire de ronde doen, wordt tijdens kerst alles onder de mat geveegd. Van Diana wordt verwacht dat ze het publieke spel van schone schijn en traditie meespeelt, maar vanbinnen brokkelt haar façade af.

Net als in Jackie, zijn biopic over Jacqueline Kennedy, slaagt cineast Pablo Larraín er weer in om een vrouwelijk icoon in de hoogste regionen van de macht op indringende manier te portretteren. Samen met scenarist Steven Knight weeft Larraín feiten, geruchten en fictie tot een complex portret van een moeder, echtgenote en vooral iconische vrouw over wie veel is gezegd en geschreven, maar over wie we weinig weten. Kristen Stewart overtuigt en ontroert als de mysterieuze en kwetsbare Diana.

NRC Handelsblad

Mentaal verdwijnen in het spookhuis van het koninklijk huwelijk.

Algemeen Dagblad

Kristen Stewart moet een Oscar winnen voor haar prachtig breekbare Lady Di-vertolking.