Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

The Power of the Dog

Broers Phil en George, landeigenaren in Montana, krijgen het met elkaar aan de stok vanwege het geheime huwelijk van George met Rose. Phil zet alles op alles om haar te ruïneren.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Power of the Dog

De broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons) zijn elkaars tegenpolen. Phil is charismatisch en wreed, George is rigide en zachtaardig. Samen zijn ze de welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Montana-vallei, waar ze de dienst uitmaken en de gemoderniseerde wereld op afstand houden. Wanneer Phil erachter komt dat George in het geheim trouwt met Rose (Kirsten Dunst), reageert hij op wrede manier. Er begint een oorlog met als doel Rose volledig te ruineren. Haar zachtaardige zoon Peter wordt hierin als pion gebruikt.

The Power of the Dog is de nieuwe film van regisseur Jane Campion (The Piano, Top of the Lake), die zelf ook het scenario schreef. Het is een verfilming van de gelijknamige roman van de Amerikaanse schrijver Thomas Savage. De film gooide hoge ogen op het filmfestival van Venetie, waar Campion bekroond werd met een Zilveren Leeuw.

NRC

Speelt listig met het Amerikaanse cliché.

Parool

Een hartverscheurende western over giftige mannelijkheid.