Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

West Side Story

Het al even iconische als tragische verhaal over de verboden liefde tussen Tony en Maria wordt opnieuw tot leven gebracht in deze remake van regisseur Steven Spielberg.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

West Side Story

Tony is geheel in de wolken als hij op een dansfeestje de bijzonder leuke Maria heeft ontmoet. En de liefde is geheel wederzijds. Er is echter één groot probleem: Tony is lid van de jeugdbende de Jets, terwijl Maria de zus is van Bernardo, de leider van de rivaliserende Sharks. 

West Side Story, een vrije bewerking van Shakespeares Romeo en Julia, beleefde in 1957 zijn première als Broadwaymusical en was meteen een grote hit. Dit was grotendeels te danken aan de briljante muziek van Leonard Bernstein en de teksten van de onlangs overleden Stephen Sondheim. De al even populaire film uit 1961 won tien Oscars. Het tijdloze verhaal heeft niets aan kracht ingeboet en inspireerde Steven Spielberg tot deze remake met onder anderen Ansel Elgort (Tony) en Rachel Zegler (María).

de Volkskrant

Wat Spielbergs versie zo knap maakt, is dat die een prachtige balans vindt tussen het oude en het nieuwe, maar onderwijl wel allerlei eigen accenten plaatst.

NRC Handelsblad

Fantastische opfrisbeurt voor de tijdloze klassieker ‘West Side Story’