Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

Ich bin dein Mensch

Wetenschapper Alma besluit mee te doen aan een opmerkelijk experiment, waarbij ze drie weken moet samenwonen met een levensechte robot die er alles aan zal doen haar gelukkig te maken.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ich bin dein Mensch

Wat maakt een mens tot een mens? Is het voorstelbaar dat een intelligente robot de leegte in het leven van een mens kan vullen? Kun je een relatie met zo'n robot hebben? Dit zijn zoal de vragen die de Duitse regisseur Maria Schrader in haar derde speelfilm aan de orde stelt. Ze doet dat op een lichte en luchtige wijze, wat resulteert in een uiterst vermakelijke en onderhoudende komedie. Hoofdrolspeelster Maren Eggert won voor haar rol een Zilveren Beer bij de afgelopen Berlinale.

Wetenschapper Alma (Eggert) werkt bij het gerenommeerde Pergamonmuseum in Berlijn. In ruil voor extra onderzoeksbudget stemt ze ermee in deel te nemen aan een opmerkelijk experiment: ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot. Die robot is volledig op haar geluk, wensen en verlangens gericht. En aldus komt Tom (Dan Stevens) op een dag in haar leven, het mechanische equivalent van haar perfecte levenspartner. Al snel begint Tom op Alma’s zenuwen te werken.

de Volkskrant

Het sterk geacteerde, knap geschreven Ich bin dein Mensch werpt niet alleen nieuw licht op het robotgenre, maar ook op de romantische film.

NRC

... originele, grappige en charmante sciencefiction-romkom (...) over de liefde tussen mens en algoritme.