Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

The Lost Daughter

De strandvakantie van de Britse professor Leda wordt verstoord door de komst van een luidruchtig Amerikaans gezin, onder wie een jonge moeder en haar dochter. Hun relatie confronteert haar met een duister verleden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Lost Daughter

De idyllische strandvakantie in Griekenland van de Britse literatuurprofessor Leda (Olivia Colman) wordt bruusk verstoord als een groot en vooral luidruchtig Amerikaans gezin pontificaal op het strand plaatsneemt. Ze voelt zich door de familie geïntimideerd, maar tegelijk is ze gefascineerd door een jonge moeder en dochter die ook deel uitmaken van de familie. Leda wordt overweldigd door duistere geheimen uit haar eigen verleden en heftige herinneringen aan het moederschap waar zij op jonge leeftijd mee te maken kreeg. Na een impulsieve actie belandt ze in de onheilspellende wereld van haar eigen geest, waar ze wordt gedwongen de keuzes die ze als jonge moeder heeft gemaakt en de gevolgen daarvan onder ogen te zien.

De debuterende Maggie Gyllenhaal, vooral bekend als actrice, baseerde haar in Venetië bekroonde scenario op de roman La figlia oscura (De verborgen dochter) van Elena Ferrante. Naast Colman zijn ook Dakota Johnson, Jessie Buckley en Ed Harris te zien.

De Volkskrant

Maggie Gyllenhaal blijkt als regisseur en scenarist uitzonderlijk kundig in het verbergen en voorzichtig onthullen van geheimen.

NRC Handelsblad

Maggie Gyllenhaals uitstekende regiedebuut ‘The Lost Daughter’ stelt harde vragen over het moederschap.