Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Internationale Vrouwendag: Mrs. F.

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag presenteert Rialto i.s.m. Hivos een portret van de Nigeriaanse theaterregisseur Ifeoma Fafunwa.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Om daar bij stil te staan presenteert Rialto in samenwerking met Hivos de indringende documentaire Mrs. F. over de Nigeriaanse theaterregisseur Ifeoma Fafunwa. Zij is deze avond aanwezig om vragen van het publiek te beantwoorden.

Mrs. F.

Dames en heren, willen jullie verandering? Kom erbij!’ Deze oproep komt van de Nigeriaanse theaterregisseur Ifeoma Fafunwa, ook wel bekend als Mrs F. Op straten en podia in heel Nigeria brengt ze haar toneelstuk HEAR WORD!, dat ze baseerde op ware verhalen van Nigeriaanse vrouwen, verhalen over vrouwenonderdrukking en seksueel geweld. De hoofdrollen laat ze vertolken door lokale vrouwen en meisjes die dapper genoeg zijn om op te staan en zich uit te spreken.

Maar dan neemt ze zich voor de productie op te voeren in Makoko, de drijvende sloppenwijk aan de rand van Lagos. Vrijwel alle vrouwen en meisjes daar wel eens te maken gekregen met (seksueel) geweld. De mannen zijn in het beste geval ongeïnteresseerd, in het slechtste achterdochtig en vijandig. Kan Ifeoma doordringen tot de meisjes? En lukt het haar om de stiltecultuur – zo dominant in Nigeria – te doorbreken? Krachtig en inspirerend portret van een gedreven vrouw.

Deze vertoning wordt mede mogelijk gemaakt door Hivos. Hivos strijdt samen met moedige mensen voor rechtvaardige en inclusieve samenlevingen. Met slimme en gedurfde projecten over de hele wereld verzetten zij zich tegen discriminatie en machtsmisbruik. Lees hier meer over Hivos.

Ifeoma Fafunwa - De Nigeriaanse theaterregisseur Ifeoma Fafunwa moedigt vrouwen aan om de waarheid te vertellen. Het resultaat is enorm krachtig - en in staat om diepgewortelde vooroordelen en onderdrukking te veranderen.