Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

No Date, No Signature

Een forensisch patholoog rijdt een motor aan met achterop een achtjarig kind. Het lijkt mee te vallen, maar twee dagen later treft hij het stoffelijk overschot van het joch aan op zijn werk. Wat nu?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

No Date, No Signature

Dr. Kaveh Nariman werkt als forensisch patholoog in een ziekenhuis. Op een dag rijdt hij met zijn auto een motor aan, waarbij het achtjarige zoontje van de motorbestuurder gewond raakt. Hij biedt aan het kind naar het ziekenhuis te brengen, maar de vader weigert elke hulp. Twee dagen later krijgt hij op zijn werk het stoffelijk overschot van een kind onder ogen; het is het zoontje van de motorbestuurder. Nariman staat nu voor een dilemma: moet hij onderzoeken of hijzelf verantwoordelijk is voor de dood van het kind, of moet hij instemmen met de uitkomst van het onderzoek dat een collega heeft uitgevoerd, waaruit gebleken is dat het kind aan voedselvergiftiging is gestorven?

Deze tweede film van de Iraanse regisseur Vahid Jalilvand, door hemzelf meegeschreven en geschoten in een sober uitgebleekt kleurenpalet, weet met telkens nieuwe ontwikkelingen de spanning behoorlijk op te voeren. Het resultaat, een mix van drama en thriller, werd o.m.in Venetië bekroond.

de Volkskrant

Knap acteerwerk en scherpe dialogen houden het drama spannend, terwijl Jalilvand stiekem toch vragen opwerpt over klassenjustitie, man-vrouw-verhoudingen en repressie.

NRC

Een vlijmscherpe filmische lijkschouwing van onze emoties