Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

After Yang

Yang, de geliefde huisrobot van Jake , Kyra en hun dochtertje Mika, gaat plotseling stuk. Het begin van een ontdekkingstocht naar menselijkheid. Met Colin Farrell.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

After Yang

In de nabije toekomst is het de normaalste zaak om een mensachtige robot in huis te hebben. Theehandelaar Jake en zijn vrouw Kyra hebben er ook één: Yang, hun geliefde 'techno sapiens' die de rol moet vervullen van oudere broer voor hun geadopteerde dochter Mika. Maar op een dag houdt Yang zomaar op te functioneren. Jake is vast besloten Yang te laten repareren, maar dat blijkt verre van eenvoudig. In zijn zoektocht ontdekt hij niet alleen dat Yang een uniek prototype is en kennelijk een intieme relatie had met ene Ada, hij leert vooral hoe hij zijn band met Kyra en Mika nieuw leven in kan blazen.

In de wereld die filmmaker en video essayist Kogonada in zijn tweede film schetst, is technologie alom aanwezig in het dagelijks leven van de mens – zonder machine kan deze nog nauwelijks functioneren. Toch is er meer dan technologie alleen. Met Colin Farrell, Jodie Turner-Smith en Justin H. Min in de hoofdrollen.

NRC

Zullen we in de toekomst ooit om het heengaan van een robot kunnen rouwen? ‘After Yang’ stelt de vraag met fijnzinnige filmische middelen.

de Volkskrant

(...) de gevoelige en stijlvolle wijze waarop After Yang in het brein van de mens-machine duikt, leidt ertoe dat de film zich opmerkelijk eenvoudig onderscheidt van zijn soortgenoten.