Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

The Ones Who Keep Walking - Africadelic

Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Ones Who Keep Walking

Op zondag 29 mei presenteren we de Nederlandse première van de ultracoole documentaire The Ones Who Keep Walking tijdens het Africadelic Festival 2022! Deze nieuwe documentaire over hoe creatievelingen de Afrikaanse toekomst van binnenuit vormgeven is deze dag om 17.00 uur te zien in Rialto VU. Met een introductie en Q&A door regisseur Amarachi Nwosu, die speciaal voor ons festival naar Amsterdam zal afreizen!

In de documentaire The Ones Who Keep Walking volgt 'Afrika 30 onder de 30' filmmaker Amarachi Nwosu creatievelingen die de Afrikaanse toekomst van binnenuit vormgeven. De documentaire vertelt een verhaal dat opnieuw verbeeldt hoe we Afrika en de creatieve renaissance die op het continent plaatsvindt moeten zien. The Ones Who Keep Walking kijkt naar wat er gebeurt als mensen zichzelf creatief kunnen bevrijden en de rijke, levendige wereld die het creëert als deze vrijheden er zijn. De docu toont nooit eerder gehoorde verhalen en diepgaande gesprekken die inzicht geven in hoe pure vastberadenheid en een pioniersgeest authentieke Afrikaanse expressie in de wereld kunnen brengen.

Voorfilm: Black in Tokyo

Black in Tokyo is een korte documentaire van Amarachi Nwosu die de kijkers meeneemt naar Japan, waar ze ons voorstelt aan vijf personen van Afrikaanse afkomst, onder wie rapper Antarius Reynolds en eigenaar van een zwarte kapsalon Lee Marshal. Regisseur Amarachi Nwosu reist speciaal voor Africadelic af naar Amsterdam, en betreedt het podium voor een korte introductie en een Q&A.