Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

Invisible Demons

Extreme hittegolven, buitensporige overstromingen en gigantische milieuvervuiling: filmmaker Rahul Jain brengt de huidige klimaatproblematiek op kraakheldere wijze in beeld in deze aangrijpende documentaire.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Invisible Demons

De gevaarlijke gevolgen van klimaatverandering zijn niet alleen een zorg voor de toekomst, maar bepalen ook ons heden. In uitdijende megasteden lijden miljoenen inwoners onder zware luchtvervuiling, continue smog en vervuild drinkwater. Filmmaker Rahul Jain (Machines, 2016) brengt in Invisible Demons de huidige klimaatproblematiek op realistische en kraakheldere wijze in beeld. Hij doet ons verlangen naar een wereld waarin gelijke toegang tot schone lucht en schoon drinkwater de norm is, maar stelt ons ook de vraag: is zo’n toekomstperspectief überhaupt nog voor te stellen?

In zijn documentairedebuut Machines (2016), over goedkope arbeid, ging Rahul Jain ook al in op maatschappelijke problematiek in zijn thuisland. In Invisible Demons is de megastad New Dehli zijn onderwerp, en werpt hij een nuchtere blik op de effecten van de industrialisatie.